Originele Engelse Chesterfield

Vandaag de dag zijn er enorm veel imitatie Chesterfields te koop. Chesterfield is een verzamelnaam en geen beschermde merknaam, dit houdt in dat iedereen een zitmeubel de naam Chesterfield mag en kan geven. Momenteel wordt de naam Chesterfield helaas veel gebruikt door fabrikanten uit Azië, welke niet vergelijkbaar zijn met het originele product uit Engeland. Een Chesterfield hoort immers uit Engeland te komen en moet aan enorm veel eisen voldoen. Wij raden dan ook zeker aan om het verschil met het blote oog te bekijken en absoluut niet via internet.

Springvale als merknaam

Om te beginnen is Springvale Chesterfields een merknaam en geen modelnaam, er zijn verschillende malafide bedrijven die de bekende Springvale collectie proberen te kopiëren en mee te varen op de bekendheid van de Springvale Chesterfields.

Prijzen van de meubelen

Een originele chesterfield heeft een bepaalde prijs en u, als oriënterende klant, zult u veel verschillende prijscategorieën tegenkomen. Belangrijk om te weten is dat een goede Chesterfield is opgebouwd uit kwaliteitsproducten. Om een simpel voorbeeld te geven vergelijken wij onze chesterfield vaak met auto’s, bijvoorbeeld tussen een Dacia en een Italiaanse sportauto. Ze brengen u beide naar de juiste bestemming, maar u ervaart een andere beleving en er is wel degelijk een kwaliteitsverschil. Een Springvale Chesterfield is een product wat u aanschaft als kwaliteitsmeubel en wij vinden het daarom belangrijk dat u als leek de verschillen fysiek bekijkt. Om u een indicatie te geven werken wij online met vanaf-prijzen, deze zijn zichtbaar op de collectie-pagina wanneer u een meubel heeft aangeklikt. Wilt u een specifieke prijsaanvraag doen? Vult u dan eenvoudig de informatieaanvraag in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen. Omdat het een Engels product is, hebben wij te maken met de fluctuatie van het Engelse Pond.

De tazen/nagels

Deze zijn los per stuk met de hand afgewerkt, bij mindere kwaliteit Chesterfields bestaan deze uit complete, aan elkaar gesmolten strips die heel eenvoudig te monteren zijn. Dit zijn vaak de eerste herkenningspunten.

Plait/Vouwen: ook wel diamonds genoemd

Van origine zijn deze gevouwen en bestaan ze uit een complete huid en niet uit afvalstukjes die aan elkaar vast gestikt zijn. Wij werken enkel met volle huiden leder, hoe meer stiknaden hoe groter de kans bestaat op scheuren.

Gewicht en materialen

Springvale Chesterfield bespaard absoluut niet op materialen. Het product Springvale staat bekend om zijn kwaliteit, dit is wat ons product anders maakt dan andere ”Chesterfields”.

Het frame: wel/geen beukenhout

Een van de meest gebruikte Europese houtsoorten. Beuken is uitstekend geschikt voor meubelen, interieurs en houtwaren. Het is hard, zeer goed te bewerken en splintert niet. Wij geven daarom 10 jaar garantie op al onze houten frames.

Vering

Stalen nosag vering is zeer belangrijk voor het behoudt van uw zitcomfort. Ook hier geven wij 10 jaar garantie op. Wij vinden het belangrijk dat u een product aanschaft waar u de eerst komende tientallen jaren niet naar om hoeft te kijken. ”Neppe” Chesterfield zijn vaak uitgevoerd met bandelastiek, deze hebben geen lange levensduur. Zodra de rek uit dit elastiek is, is de bank simpel gezegd doorgezakt. Dit varieert van een aantal maanden tot enkele jaren.

Zitcomfort

Het zitcomfort is het belangrijkste aspect bij een bank. De bank kan nog net zo mooi zijn, als deze niet juist zit heeft u er geen plezier van. Het is daarom heel belangrijk om het juiste zitcomfort te kiezen. In onze showroom kunnen wij u alles laten zien en voelen wat de mogelijkheden zijn. Zitcomfort is en blijft zeer persoonlijk.

Aanpassingen

Originele Chesterfield worden met de hand vervaardigd en daardoor kan alles worden aangepast. Van zitdiepte tot zithoogte en tevens op het gebied van details moet alles mogelijk zijn.

Leder

In onze collectie heeft u ruim de keuze uit 35 verschillende leer en stoftypen, welke allemaal garant staan voor kwaliteit. Wij werken uitsluitend met 100% rundleder en complete huiden. U zult bij ons amper tot geen stiknaad tegenkomen. Het gebruik van kunstleder in de handel is de laatste jaren enorm toegenomen, veelal word kunstleder verkocht als echt leder. Wij raden aan om een kussenhoes open te maken en de achterzijde ofwel ‘reticulaarzijde’ van het ”leder” te bekijken. In de meeste gevallen zult u zien dat deze kunstleder op stof/katoen gedrukt is.

Garanties

Garanties zijn erg belangrijk bij de aanschaf van uw bankstel. Onze garantie omvat:

  • 10 jaar volledige garantie op frame en vering
  • 5 jaar garantie op leder, mits onderhouden met ons voorgeschreven onderhoudsproduct
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames (bewegende frames)
  • 2 jaar garantie op stoffen

Certificaat van echtheid

Dit is een bevestiging vanuit onze Engelse fabrikant.

Levertijd

Levertijd van een aantal maanden geeft al een bevestiging dat deze meubelen een lange transport ondergaan en dus niet uit Engeland komen. Onze meubels worden +/- binnen 3-7 weken geleverd, dit is afhankelijk van de door u uitgekozen materialen en eventuele aanpassingen.

Brandvertragend

Alle producten die in Engeland worden geproduceerd en getransporteerd, dienen volledig brandvertragend geïmpregneerd te zijn. Dit is een van de Britse eisen op het gebied van Engelse meubelen. Worden er Chesterfields aangeboden waarbij dit niet het geval is, weet u zeker dat deze niet uit Engeland komen.

Alleenrecht

Springvale Chesterfields, Nijverheidsstraat 24 te Gouda heeft het alleenrecht om de Originele Engelse Springvale Chesterfields te mogen verkopen in de gehele BeNeLux.