Hoe kies ik voor een leren of stoffen Chesterfield meubel?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar u het meubelstuk voor gaat gebruiken, en hoe vaak. Zo moet u bijvoorbeeld bij uzelf te rade gaan of de aankoop van stoffen eetkamerstoelen verstandig zijn vanwege het eventuele knoeien van etenswaren. Wij werken uitsluitend met hoge kwaliteit stoffen van Clarke & Clarke, echter blijft stof absorberen hoe goed de kwaliteit ook is. Zo zijn er ook veel stof types die duurder zijn dan een basis rundleder, dit heeft o.a. te maken met het materiaal en martindale ( weefdichtheid ) van een stof.

Stof vs. Leer: Duurzaamheid, slijtage en prijs

Gaat uw keuze uit naar stof, kies dan altijd een type uit met een martindale boven de 50.000, dit zorgt voor minimale pilling en slijtage. Leder gaat doorgaans veel langer mee omdat het van nature een sterk materiaal is dat niet snel scheurt, kreukt of vervaagt mits u regelmatig onderhoud pleegt. Mede doordat leder een langere levensduur heeft en niet snel vuil wordt, behoudt het een natuurlijke en rijke uitstraling. Tevens past een lederen bank bij enorm veel interieurstijlen. Echt rundleder is prijzig, dat is een gegeven waar veel mensen zich bewust van zijn. Leder staat bekend dat het koud en kil aanvoelt, dit heeft te maken met de temperatuur in huis.

Schoonmaken, onderhoud en het dagelijks gebruik

Daarentegen is het schoonmaken van leer veel gemakkelijker, zo ook het eventueel bijwerken van beschadigingen die opgetreden zijn door bijvoorbeeld een gesp, rits of andere scherpe voorwerpen. In de meeste gevallen doet een dekkende kleur crème de meeste wonderen bij het verwijderen van beschadigingen, poets deze net zoals kale neuzen bij leren schoenen. Het regelmatig toelaten van huisdieren op uw meubel heeft zeker invloed op de levensduur van uw bankstel, dit geldt voor zowel stof als leder. Zo zitten er veel vetten in de huid van een dier wat op een stoffen bank zeker aantrekt. Daarentegen zijn er ook leertypes leverbaar met een open structuur, zoals suède. Deze leertypes absorberen enorm en raden wij in combinatie met een huisdier niet aan. De keuze omtrent de bekleding blijft een persoonlijke smaak.