Originele Engelse Chesterfield

Vandaag de dag zijn er enorm veel imitatie Chesterfields te koop. Chesterfield is een verzamelnaam en geen beschermde merknaam, dit houdt in dat iedereen een zitmeubel de naam Chesterfield mag en kan geven.
Momenteel wordt de naam Chesterfield helaas veel gebruikt door fabrikanten uit Azië, welke niet vergelijkbaar zijn met het originele product uit Engeland.
Een Chesterfield hoort immers uit Engeland te komen en moet aan enorm veel eisen voldoen. Wij raden dan ook zeker aan om het verschil met het blote oog te bekijken en absoluut niet via internet.

Waar herken je een Originele Engelse Chesterfield aan?

– Springvale Chesterfields.
Om te beginnen is Springvale Chesterfields een merknaam en geen modelnaam, er zijn verschillende malafide bedrijven die de bekende Springvale collectie proberen te kopiëren en mee te varen op de bekendheid van de Springvale Chesterfields.

– De tazen/nagels
Deze zijn los per stuk met de hand afgewerkt, bij mindere kwaliteit Chesterfields bestaan deze uit complete strips die heel eenvoudig te monteren zijn.

– Plait/Vouwen of ook wel Diamonds genoemd.
Van origine zijn deze gevouwen en bestaan uit een complete huid, en niet uit afvalstukjes die aan elkaar vast gestikt zijn. Wij werken enkel met volle huiden leder, hoe meer stiknaden hoe groter de kans bestaat op scheuren.

– Gewicht en materialen.
Springvale Chesterfield bespaard absoluut niet op materialen. Het product Springvale staat bekend om zijn kwaliteit, dit is wat ons product anders maakt dan andere ”Chesterfields”.

– Beuken houten frames.
Een van de meest gebruikte Europese houtsoorten.
Beuken is uitstekend geschikt voor meubelen, interieurs en houtwaren. Het is hard, zeer goed te bewerken en splintert niet.

– Vering.
Stalen nosag vering is zeer belangrijk voor het behoudt van uw zitcomfort. ”Neppe” Chesterfield zijn uitgevoerd met bandelastiek, deze hebben geen lange levensduur.

– Zitcomfort.
Een zitcomfort is het belangrijkste aspect bij een bank. De bank kan nog net zo mooi zijn, als deze niet juist zit heeft u er geen plezier van. Het is daarom heel belangrijk om het juiste zitcomfort te kiezen, in onze showroom kunnen wij u alles laten zien en voelen wat de mogelijkheden zijn. Het is en blijft persoonlijk.

– Aanpassingen.
Originele Chesterfield worden met de hand vervaardigd en daardoor kan alles worden aangepast. Van zitdiepte tot zithoogte en tevens op het gebied van details moet alles mogelijk zijn.

– Leder.
In onze collectie heeft u ruim de keuze uit 35 verschillende leer en stoftypen, welke allemaal garant staan voor kwaliteit. Wij werken uitsluitend met 100% rundleder en complete huiden. U zult bij ons amper tot geen stiknaad tegenkomen.

– Garanties
Garanties zijn erg belangrijk bij de aanschaf van uw bankstel.

Onze garantie omvat:

  • 10 jaar volledige garantie op frame en vering
  • 5 jaar garantie op leder, mits onderhouden met ons voorgeschreven onderhoudsproduct
  • 5 jaar op kussenvullingen
  • 3 jaar op recliner en bureaustoel frames (bewegende frames)
  • 2 jaar garantie op stoffen

– Certificaat van echtheid.
Dit is een bevestiging vanuit onze Engelse fabrikant.

– Levertijd
Levertijd van een aantal maanden geeft al een bevestiging dat deze meubelen een lange transport ondergaan en dus niet uit Engeland komen. Onze meubels worden +/- binnen 3-7 weken geleverd, dit is afhankelijk van de door u uitgekozen materialen en eventuele aanpassingen.

– Brandvertraagd 
Alle producten die in Engeland worden geproduceerd en worden getransporteerd, dienen volledig brandvertragend zijn geïmpregneerd. Dit is een van de Britse eisen op het gebied van Engelse meubelen. Worden er Chesterfields aangeboden waarbij dit niet het geval is, weet u zeker dat deze niet uit Engeland komen.

– Alleenrecht.
Springvale Chesterfields, Nijverheidsstraat 24 te Gouda heeft het alleenrecht om de Originele Engelse Springvale Chesterfields te mogen verkopen in de gehele BeNeLux.

Kortom, het is erg belangrijk om te verdiepen in het product Chesterfield.