Originele Engelse Chesterfield

Vandaag de dag zijn er enorm veel imitatie Chesterfields te koop. Chesterfield is een verzamelnaam en geen beschermde merknaam, dit houdt in dat iedereen een zitmeubel de naam Chesterfield mag en kan geven.
Momenteel wordt de naam Chesterfield helaas veel gebruikt door fabrikanten uit Azië, die het product Chesterfield niet serieus nemen.
Een Chesterfield hoort immers uit Engeland te komen en moet aan enorm veel eisen voldoen. Wij raden dan ook zeker aan om het verschil met het blote oog te bekijken.

Waar herken je een Originele Engelse Chesterfield aan?

– Let op* Springvale is een merknaam en geen modelnaam, er zijn verschillende malafide bedrijven die de bekende Springvale collectie proberen te kopiëren en mee te varen op de bekendheid van de originele Engelse Springvale Chesterfields.

– De tazen/nagels zijn los per stuk met de hand afgewerkt, bij ”neppe” Chesterfields bestaan deze uit complete strips die heel eenvoudig te monteren zijn.

– Plait/Vouwen of ook wel Diamonds genoemd, zijn gevouwen en bestaat uit een complete huid, en niet uit afvalstukjes die aan elkaar vast gestikt zijn.

– Gewicht

– Beuken houten frames

– Stalen nosag vering is zeer belangrijk voor het behoudt van uw zitcomfort. ”Neppe” Chesterfield zijn uitgevoerd met bandelastiek, deze hebben geen lange levensduur.

– Aanpassingen, originele Chesterfield worden met de hand gemaakt, en kan daardoor alles worden aangepast. Van zitdiepte tot zithoogte, alles moet mogelijk zijn.

– Verschillende leertypes, kleuren en zitcomforts, bij ”Neppe” Chesterfield kun je enkel kiezen uit een aantal basis kleuren / zitcomforts.

– Garanties, erg belangrijk bij de aanschaf van uw bankstel.

– Certificaat van echtheid

– Levertijd 3-7 weken, levertijd van een aantal maanden geeft al een bevestiging dat deze meubelen een lange transport ondergaan en dus niet uit Engeland komen.

– Springvale Chesterfields, Nijverheidsstraat 24 te Gouda heeft het alleenrecht om de Originele Engelse Springvale Chesterfields te mogen verkopen in de gehele BeNeLux.

Kortom, het is erg belangrijk om te verdiepen in het product Chesterfield.